Powel ny partner i Klima 2050

Vi er veldig glade for å ha Powel AS med på laget fra 1.3.2016. De utvikler og leverer blant annet dataprogramvare for kommunal vann- og avløpsforvaltning og terrengmodellering. Powel tilbyr tjenester innenfor et segment som er interessant for mange av partnerne i Klima 2050. De utvikler og markedsfører en type produkter og er en type aktør som konsortiet ikke har hatt og de tilfører senteret en IKT-kompetanse senteret mangler i dag. Powel vil være mottaker av mye av den typen kunnskap som utvikles i Klima 2050. 

SINTEF-stipendet til masterstudent i Klima 2050

Ole Kristian Mørch Andersen er tildelt SINTEF-stipendet for 2016. SINTEF-stipendet tildeles årlig og har som mål å gi universitetsstudenter muligheten til å gjennomføre prosjekter eller studieopphold i sin mastergradsutdanning. Temaet for masteroppgaven til Ole Kristian er flomrisiko og konsekvenser for arealplanleggingsprosessen på tvers av sektorer og hvordan det oppleves av beboere i flomutsatte områder. Les mer her.

Skanska finansierer Klima 2050-professorat

Kim Robert Lisø (46) fra Skanska er tilsatt som professor II innen klimatilpasning av bygninger ved NTNU. Professoratet, som er en 20%-stilling, vil ha spesielt fokus på å styrke klimaskjermens funksjonsdyktighet i et klima i endring. Lisø vil ha et spesielt ansvar for å utvikle en MOOC (Massive Online Open Course) innen klimatilpasning av bygninger og infrastruktur. Professoratet finansieres av senterpartner Skanska.
Les hele mer om professoratet her.

Topic seminar on measures for landslide risk reduction

On January 22, a topic seminar (temasamling) on Measures for Landslide Risk Reduction took place at NGI in Oslo for the partners in Klima 2050. There were more than 50 participants from 14 partners with the NGI auditorium to nearly full capacity. The presentations were given by partners from the three sectors of Klima 2050 (private/industry, public and research/education). The seminar was particularly inspiring and fruitful because the presenters were allowed to identify innovation-oriented research interests and priorities as well as potential case studies as basis for the upcoming activities for the Centre in 2016-2017. The suggestions  will be evaluated for the detailed plans for the next two years.

Skjæveland Gruppen ny partner i Klima 2050

Skjæveland Gruppen gikk fra 1. februar inn som ny partner i Klima 2050. De er lokalisert i Sandnes og består av de tre selskapene MultiblokkSkjæveland Cementstøperi og Storm Aqua som samlet kan levere komplette system for overvannshåndtering. Multiblokk produserer støpte betongprodukter beregnet for bruk oppå bakken inkludert permeable dekker, mens Skjæveland Cementstøperi produserer infiltrasjonskummer, fordrøyningsmagasin og andre betongprodukter beregnet for bruk under bakken. Storm Aqua leverer konseptløsninger, rådgivning og måleprosjekter. Skjæveland Gruppen besitter en type produkter, kompetanse og innovasjonsvilje som er etterspurt av og et viktig supplement til de andre partnerne i senteret. Klima 2050 ønsker Skjæveland Gruppen velkommen som partner.

Industrikontakt

Klima 2050 har for 2016 engasjert Oddvar Hyrve i en rolle som industrikontakt,  for å sikre god kontakt mellom forskningsmiljøene og industripartnerne i senteret. Oddvar vil ha fokus på å engasjere industripartnerne til samhandling og til å være aktive i utvikling av arbeidsplaner. Han vil dessuten bistå senteret i arrangement av temasamlinger og han vil være en rådgiver for senterledelsen. Også i 2015 hadde Oddvar en tilsvarende funksjon. Oddvar Hyrve jobber til daglig i Weber Saint-Gobain.

Trondheim kommune ny partner i Klima 2050

Trondheim kommune er ny partner i konsortiet fra og med 1. januar 2016.  Kommunene er viktige "problemeiere" hva gjelder framtidens klimautfordringer og må gå i bresjen for klimatilpasning. En kommune har derfor stått øverst på ønskelista for Klima 2050. Aktiviteter er allerede i gang sammen med Trondheim kommune innenfor flere arbeidspakker. Trondheim kommune og Klima 2050 er blant annet i ferd med å etablere forsøksfeltet for blågrønne tak på Høvringen.

Finans Norge takes part in Global Resilience Project

Multi-stakeholder partnerships are critical in addressing the global challenges of disaster risk reduction and climate change adaptation. A new report was recently launched at the UN Climate Change Conference in Paris (COP21). Klima 2050 partner Finans Norge has contributed to the report. The report, ‘Collaborating for Resilience: Partnerships that build disaster-resilient communities and economies’ is the third and final phase of the PSI Global Resilience Project, a commitment to the United Nations-endorsed Principles for Sustainable Insurance (PSI) Initiative.
The report can be downloaded here.